Napolnimo šolsko torbo in Poštar Pavli

V društvu prijateljev mladine Šmarje-Sap se vsako poletje pripravljamo na novo šolsko leto. Tako smo se tudi letos prijavile na akcijo Pošte Slovenije Poštar Pavli polni šolske torbe in na akcijo Zveze prijateljev mladine Slovenije za nakup šolskih potrebščin.

Julija smo od Zveze prijateljev mladine Slovenije prejele nakazilo v vrednosti 200 € in v dogovoru z OŠ Šmarje-Sap kupile nekaj delovnih zvezkov v vrednosti 90 €, ker so za ostale delovne zvezke že dobili donatorje. Šola nam je nato poslala seznam potrebščin, ki jih potrebujejo otroci iz socialno ogroženih družin.

Od ZPMS smo kasneje dobile še zvezke in drobne šolske potrebščine.

V okviru akcije »Poštar Pavli polni šolske torbe«, ki sta jo organizirali Zveza prijateljev mladine Slovenije in Pošta Slovenije, smo avgusta 2021 prejeli veliko število šolskih potrebščin in zvezkov z namenom pomagati socialno šibkim. Šolskie potrebščine so vsebovale svinčnike, radirke, šilčke, ravnila, šestila, škarje, lepilne trakove,pisalne komplete,...

Po prejemu obeh paketov potrebščin (ZPMS in Poštar Pavli), smo preverile seznam šolskih potrebščin, ki so ga poslali iz šole in dokupile še manjkajoče potrebščine. Tako smo porabile ves denar od donacije ZPMS in dodale še nekaj sredstev društva.

Delovne zvezke in šolske potrebščine smo v avgustu dostavile na OŠ Šmarje-Sap.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran