mar 15

TEDEN OTROKA 3.10. 9.10. 2011

V tednu otroka smo našim otrokom pripravili več dejavnosti. Otroci so lahko uživali v čisto pravem šolskem kinu, povabili smo jih na ustvarjalne delavnice, kjer so ustvarjali na temo Noči čarovnic. Poleg tega pa smo v sodelovanju s šolo in vrtcem otrokom omogočili ogled dveh zabavnih in poučnih predstav.

ŠOLSKI KINO

V Šmarski šoli smo učilnico za kemijo spremenili v čisto pravo KINO dvorano, otroci pa so v vrtcu ali šoli dobili svoje kino vstopnice. Predvajali smo dva filma, namenjena različnim starostnim skupinam. V torek 4.10.2011 smo predvajali film Predmestni krokodili, ki je bil namenjen predvsem starejšim otrokom (drugi in tretji triadi osnovne šole), udeležilo pa se ga je tudi nekaj otrok iz prve triade osnovne šole. V kinu je uživalo več kot 35 otrok. V četrtek 6.10.2011 pa smo predvajali risani film Trije razbojniki. Film je bil namenjen predšolskim otrokom ter otrokom iz prve triade osnovne šole. Projekcije se je udeležilo približno 50 otrok. Glede na udeležbo in zadovoljstvo otrok razmišljamo, da bi KINO še kdaj ponovili.

USTVARJALNI DELAVNICI

V torek 4.10.2011 smo otrokom pripravili tudi dve ustvarjalni delavnici na temo Noči čarovnic. Otroci so izdelovali ogrinjala za duhce ter našitke na temo noči čarovnic, vse pod vodstvom Sonje Erjavec. Delavnic se je udeležilo več otrok skupaj s starši.

PREDSTAVI

V tednu, kije sledil Tednu otroka pa je Društvo prijateljev mladine Šmarje-Sap, v sodelovanju s šolo in vrtcem otrokom privoščilo tudi dve predstavi. Otroci iz Vrtca Pika ter otroci prve triade OŠ so gledali predstavo Posebni veveriček in njegovi prijatelji, otroci druge in tretje triade pa so si ogledali predstavo Super, da smo različni. Obe predstavi sta bili tako zabavni kot tudi poučni, saj spodbujata medkulturni dialog in pomoč šibkejšim. Predstavi sta potekali v izvedbi 'Društva za boljši svet'.

Zapisala: Špela Debeljak

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran