Bilo je leta 2012

mar 28

TORBICE IN ČEPICE

Tokrat smo ustvarjali čisto prave torbice za mlada dekleta ter čepice, ki nam ob močnem soncu prav gotovo pridejo prav.

mar 14

Vsi, ki imamo v otroke v šoli, vemo da za delovne zvezke in ostale učne pripomočke zapravimo kar nekaj denarja; sploh če imamo otrok v šoli več! Zato nas je v Društvu že ob koncu šolskega leta skrbelo kako bodo socialno šibkejše družine zmogle nakupiti vse ustrezne šolske potrebščine za svoje otroke v novem šolskem letu. Zato smo se odločile, da pomagamo! V navezi s svetovalno delavko Pavlino Antolič smo se odločile, da šoli poklonimo 10 bonov po 50 eur, ki so jih družine lahko izkoristile za nakup v trgovini Državne založbe Slovenije. Svetovalna delavka je omenjene bone po lastni presoji predala tistim desetim družinam, za katere je ocenila, da to pomoč najbolj potrebujejo. Upajmo, da so otroci tako dobili vse želene in potrebne pripomočke za uspešno delo v šoli!

Zahvala za DZS bone

pdf

Zapisala: Špela Debeljak

mar 14

NOVOLETNI OKRASKI

December je krasen čas za druženje in ustvarjanje. Vsi se radi pozabavamo in vsi si radi svoj dom okrasimo z novoletnimi okraski.

Več informacij
jan 10

Dobri, stari dedek Mraz se vsako leto ustavi v KS Šmarje-Sap, kjer obišče in obdari predšolske in šolske otroke. Ker je radovednih in pridnih otrok zelo veliko, mu pri obisku in obdarovanju pomagajo članice Društva prijateljev mladine Šmarje-Sap.

Več informacij
jan 10

Kerje december zimski mesec, prinaša, predvsem za otroke, tudi malo manj prijetne stvari. Je čas, ko je pogostnost obolenj povečana bolj kot običajno. Tudi letos decembra so nekateri otroci žal zboleli oziroma so bili bolni ravno na dan božično-novoletne prireditve v Šmarju-Sap s prihodom Dedka Mraza. Zato je DPM Šmarje-Sap pomagal Dedku Mrazu in dostavil darila v Zdravstveni dom Grosuplje. Zdravnice v otroški ambulanti ZD Grosuplje so  nato darila podarile bolnim otrokom namesto Dedka Mraza, ki je v tem času seveda zelo zaposlen. Tako so tudi bolni otroci, ne samo iz KS Šmarje-Sap, ampak iz celotne občine Grosuplje, ki so v prazničnih dneh morali k zdravniku, bili prijetno presenečeni, pa tudi kakšna solzica manj je bila izjokana.

Več informacij
nov 28

V sredo, 21.11.2012, smo učilnico za kemijo zopet spremenili v kino dvorano. Tokrat so si naši najmlajši ogledali risani film 'Mumini lovijo komet'.

Več informacij
okt 22

»Disko črvi« - animirani film
V sredo pa smo za otroke pripravili kino projekcijo v šolski učilnici za kemijo. Z deževnikom Branetom in njegovo glasbeno skupino smo lahko prestali vse začetne težave uveljavljanja in se preizkusili na glasbenem tekmovanju. S pomočjo drobnih posladkov je čas v kinu hitro minil. Verjetno pa je bila risanka še bolj zabavna za starše, ki so se lahko ob starih disko hitih spomnili svojega otroštva.

Več informacij
okt 22

»Izdelovanje žabic – lončkov za shranjevanje«
V torek je v vrtcu vladalo ustvarjalno vzdušje. Starši in otroci smo si iz starih pločevink naredili lepe in uporabne lončke (žabice) za shranjevanje različnih predmetov. Tako enostavno in tako hitro, da pomoč staršev skoraj ni bila potrebna! In tako simpatično, da brez težav popestri vsako otroško sobo!

Več informacij
okt 21

V letošnji prvi razred je stopilo skoraj 40 otrok! V šoli so jim pripravili slavnostni sprejem z igrico in pevskim nastopom, na oder pa so jih popeljali njihovi skrbniki  iz 7. razreda. Po skupinskem slikanju so jih učiteljice odpeljale v razrede, kjer jih je šola pogostila s tortico in sokom, pričakala so jih tudi različna promocijska darila.

Več informacij
okt 21

O otroškem branju vemo razmeroma malo, čeprav strokovnjaki za branje, psihologi, pedagogi, učitelji že več kot 20 let proučujejo, kako otroci dejansko berejo ter kako se njihovo branje razlikuje od branja odraslih. Veliko ljudi se ukvarja s tem, kako prikupiti otroku knjigo, da jo bo vzljubil, kdaj otroka začeti učiti brati, kakšne knjige so zanj najbolj primerne itd..odgovorov pa ni. Otroci se od enega do drugega razlikujejo tako zelo, da je na takšna vprašanja nemogoče odgovoriti na splošno, temveč veljajo za vsakega posameznika posebej.

Več informacij

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran