4. dobrodelni bazar 'Za iskro v očeh'

on 19 marec 2016

Uspešno smo zaključili že 4. dobrodelni bazar »ZA ISKRO V OČEH«


Društvo prijateljev mladine Šmarje – Sap, pod pokroviteljstvom občine Grosuplje, je v sodelovanju z zasebnim zavodom Dovolim.si že četrtič organiziralo dobrodelni otroški bazar  “ZA ISKRO V OČEH”. Seveda se bazar ne bi zgodil, če ne bi Krajevna skupnost Šmarje Sap v ta namen odstopila prostore Družbenega doma.
Dobrodelni otroški bazar smo imeli v soboto, 19.3.2015, hkrati pa smo organizirali tudi ustvarjalno delavnico, kjer so otroci, pod mentorstvom  Staše ali svojih staršev lahko pripravili volnenega zajčka, piščančka, ali pa iz starih kozarcev in papirnatih prtičkov izdelali vazico ali svečnik.
Osnovni namen dobrodelnega bazarja je viden že iz njenega naslova: zbrati čim več stvari, v prvi vrsti tistih, namenjenih otrokom, jih izmenjati ali ponuditi za prostovoljni prispevek vsem tistim, ki bi jim podarjene stvari prišle prav. S tem pa omogočiti marsikomu, da svojemu otroku privošči tudi predmet, obutev, oblačilo ali igračo več, ki mu je sicer ne bi mogel omogočiti, s tem pa narisati iskro v očeh.
Darovati uporabne  otroške predmete, ki jih ne potrebujemo več, zamenjati stvari, ki jih ne potrebujemo več za stvari, ki so nam všeč ali pa za prostovoljni prispevek vzeti stvari, ki bi jih potrebovali  mi ali pa bi jih radi imeli naši otroci.  V 2 dneh pred dobrodelnim bazarjem so nam krajani prinašali: igrače, zabavne igre, knjige ter nekaj otroških oblačil, obutve, dobili pa smo celo voziček in dva otroška sedeža.
Nekaj zbranih stvari so krajani zamenjali, nekaj so jih za prostovoljni prispevek odnesli, velik del zbranih stvari pa smo za pravo iskro v očeh podarili DRUŠTVU POMAGAJMO SLOVENSKIM OTROKOM.
Seveda pa je bil namen zbiranja prostovoljnih prispevkov, ki je potekalo ob bazarju, da omogočimo otrokom, v OŠ LA, podružnični šoli Šmarje – Sap, ki to potrebujejo, plačilo prehrane (malice ali kosila).
Poleg dobrodelnosti je potrebno izpostaviti  tudi povezovanje različnih skupin v kraju, ki smo se med seboj hitro in učinkovito združile z namenom pomagati si med seboj “ZA ISKRO V OČEH”. Tovrstna povezovanja v kraju omogočajo izvedbo marsikaterega dogodka, ki lahko pričara nasmeh na usta udeležencem in ostalim.
Seveda bazar ne bi uspel brez posameznikov, ki so dobrodelno prispevali zelo lepo ohranjene in skrbno izbrane stvari, ki jih ne potrebujejo več ter prostovoljcev, ki so nesebično prispevali denarna sredstva.
Za sodelovanje na dobrodelnem bazarju se posebej zahvaljujem vsem sodelujočim, hkrati pa tudi vsem, ki ste s svojo dobrodelnostjo in udeležbo pokazali, da vam je mar za sočloveka, za iskro v očeh.

Hvala!
Vidimo se naslednje leto, na  5. dobrodelnemu bazarju!

Nataša Bogme Kirn
Dovolim.si in članica DPM Šmarje-Sap

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran