Pomladanske delavnice

on 19 marec 2016

Pomladanske delavnice so tudi tokrat potekale v povezavi z dobrodelnim bazarjem.

Na delavnicah so se izdelovali izdelki iz volne, naredili smo cofke in jih preobrazili v živalice. Ker je to potekalo v času pred Veliko nočjo, smo izdelovali predvsem piščance, zajčke in ovčke. Na drugi delavnici pa se je izdelovalo svečnike ali vaze, in sicer steklene kozarce smo oblepili s servieti in jih okrasili. Z izdelki lahko okrasimo dom, jih komu podarimo ali pa le shranimo za spomin na druženje

Delavnic se je udeležilo kar nekaj malih ustvarjalcev, veseli pa smo bili tudi obiska starejših krajanov. Starejši (babice in dedki) so nam pripovedovali, kaj vse so oni kot mladi izdelovali iz volne, po kakšnem postopku so takrat izdelovali cofke, kako so jih okraševali itd. Tako, da je bila delavnica poleg samega ustvarjanja tudi poučna, kar pa je vedno dobrodošlo saj preko pogovora in medsebojnega učenja krepimo vezi med krajani in medgeneracijsko.

Zapisala:

Staša Strežek

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran