5. dobrodelni bazar 'Za iskro v očeh' in ustvarjalna delavnica

on 13 maj 2017

Uspešno smo zaključili že 5. dobrodelni bazar »ZA ISKRO V OČEH«

Društvo prijateljev mladine Šmarje – Sap je v sodelovanju z zasebnim zavodom Dovolim.si že petič organiziralo dobrodelni otroški bazar “ZA ISKRO V OČEH”. Seveda se bazar ne bi zgodil, če ne bi Krajevna skupnost Šmarje Sap v ta namen odstopila prostore Družbenega doma.

Osnovni namen dobrodelnega bazarja »za ISKRO V OČEH« je bil privabiti otroke in jih navdušiti k dobrodelnosti, prinesti svojo igračo, ki je ne potrebujejo več in jo zamenjati za drugo, ki je ta hip bolj zanimiva. Ali pa le oddati igrače, knjige ali zabavne igre. S tem omogočiti marsikomu, da lahko svojemu otroku privošči tudi predmet, obutev, oblačilo ali igračo, ki je otroku všeč in s tem narisati iskro v očeh.

Dobrodelni otroški bazar smo organizirali skupaj z ustvarjalno delavnico, kjer so otroci, pod mentorstvom Sonje pripravili miške iz filca, s katerimi so okrasili lončke za pisala. Otroci so se z veseljem in v velikem številu udeležili delavnice, hkrati pa so se z radovednostjo sprehodili med igračami in izbirali zanimivo zase.

Otroci ali njihovi starši so darovali uporabne otroške predmete, ki jih ne potrebujejo več, za stvari, ki so jim trenutno všeč. V dveh dneh pred dobrodelnim bazarjem so nam krajani prinašali: igrače, zabavne igre, knjige ter nekaj otroških oblačil, obutve, dobili pa smo celo kolo in dva otroška sedeža.

Nekaj zbranih stvari so krajani zamenjali, nekaj so jih za prostovoljni prispevek odnesli, velik del zbranih stvari pa smo za pravo iskro v očeh podarili dobrodelni organizaciji Karitas v Grosupljem. Seveda pa je bil namen zbiranja prostovoljnih prispevkov, ki je potekalo ob bazarju, da omogočimo otrokom, v OŠ LA, podružnični šoli Šmarje – Sap, ki to potrebujejo, plačilo prehrane (malice ali kosila).

Bazar z delavnico ne bi uspel brez posameznikov, ki so dobrodelno prispevali zelo lepo ohranjene in skrbno izbrane stvari, ki jih ne potrebujejo več ter prostovoljcev, ki so nesebično prispevali čas sodelovanja in denarna sredstva. Vsem se iskreno zahvaljujem. Hvala, da vam je mar za sočloveka, za iskro v očeh!

Vidimo se naslednje leto, na 6. dobrodelnemu bazarju!

Zapisala: Nataša Bogme Kirn

Dovolim.si in članica DPM Šmarje-Sap

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran