Oder v Šmarju-Sapu je ponovno oživela mladina

Bernadeta: No, povej, kaj objokuješ?
Kraljevič: Ne vem zares. A nisem srečen.
Bernadeta: No, če bi na grahu spal, bi točno vedel, zakaj si zjutraj tečen.

Kot da si z nečim, kar kot grah je drobno,
zasenčil ves svoj svet, da zdaj izgleda ti turobno.

(odlomek iz predstave KRALJIČNA NA ZRNU GRAHA, Kim Komljavec , priredba po H.C
Andrersenu)

V Šmarju-Sapu smo se septembra 2022 odločili, da ne bomo več tečni in da ne bomo več samo tarnali ob dejstvu, da se za mlade v kraju premalo dogaja. In tako smo poiskali ta sitni grah, ki nas je žulil in v okviru Društva prijateljev mladine Šmarje-Sap začeli z rednimi gledališkimi delavnicami za otroke in mlade stare 11 let in več. Rezultat celoletnega dela bosta dve predstavi. Komedija Kraljična na zrnu graha, ki smo jo pripravili z mladinsko skupino, je premiero doživela v mesecu aprilu, otroška mladinska skupina pa se bo predstavila v juniju.
21. aprila so tako mladi igralci napolnili dvorano Družbenega doma v Šmarju-Sapu do zadnjega kotička, nasmejali publiko in prejeli mnogo pohval. Ponovitve predstave si obetamo v septembru, mladi igralci pa so priznali, da so se z gledališčem že okužili in da komaj čakajo na nove izzive.


Mentorica in režiserka, Urška Hartman.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran