2. Dobrodelni bazar ‘Za iskro v očeh’

V okviru Društva prijateljev mladine Šmarje – Sap v sodelovanju z zasebnim zavodom Dovolim.si smo letos že drugič organizirali dobrodelni bazar “ZA ISKRO V OČEH”. Dobrodelni bazar se je zgodil 13.4.2014 v prostorih Družbenega doma Šmarje- Sap, na katerem pa smo letos gostili še navihano gostjo FRKLO SMRKLO, ki je z baloni zabavala najmlajše člane.

Osnovni namen dobrodelnega bazarja je viden že iz njenega naslova: zbrati čim več stvari, v prvi vrsti tistih, namenjenih otrokom, jih izmenjati ali ponuditi za prostovoljni prispevek vsem tistim, ki bi jim podarjene stvari prišle prav. S tem pa omogočiti marsikomu, da svojemu otroku privošči tudi predmet, obutev, oblačilo ali igračo več, ki mu je sicer ne bi mogel omogočiti, s tem pa narisati iskro v očeh.

Darovati uporabne predmete, ki jih ne potrebujemo več, zamenjati stvari, ki jih ne potrebujemo več za stvari, ki so nam všeč ali pa za prostovoljni prispevek vzeti stvari, ki bi jih potrebovali mi ali pa bi jih radi imeli naši otroci. V 4 dneh pred dobrodelnim bazarjem so nam krajani prinašali: igrače, zabavne igre, knjige, otroški skiro, dve kolesi in kar veliko otroških oblačil in obutve.

Nekaj zbranih stvari so krajani zamenjali, nekaj so jih za prostovoljni prispevek odnesli, velik del zbranih stvari pa smo za pravo iskro v očeh podarili Materinskem domu Ljubljana.

S svojo prisotnostjo in prispevkom so svojo dobrodelnost pokazali tudi župan občine Grosuplje, direktor občinske uprave in predsednik krajevne skupnosti Šmarje –Sap.

Seveda pa je bil namen zbiranja prostovoljnih prispevkov, ki je potekalo ob bazarju, da omogočimo otrokom, v OŠ LA, podružnični šoli Šmarje – Sap, ki to potrebujejo, plačilo prehrane (malice ali kosila).

Poleg dobrodelnosti je potrebno izpostaviti tudi povezovanje različnih skupin v kraju, ki smo se med seboj hitro in učinkovito združile z namenom pomagati si med seboj “ZA ISKRO V OČEH”. Tovrstna povezovanja v kraju omogočajo izvedbo marsikaterega dogodka, ki lahko pričara nasmeh na usta udeležencem in ostalim.

Dobrodelni bazar je za sodelujoče priložnost, ki omogoča razvojno, ustvarjalno in sodelovalno delo mnogih. Predstavnice Društva prijateljev mladine Šmarje Sap v koordinaciji predstavnice zasebnega zavoda Dovolim.si v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šmarje Sap in prostovoljke nam je uspelo v dveh tedni pripraviti in razobesiti plakate, pripraviti in razdeliti obvestila oziroma letake ter zbrati zelo veliko uporabnih in koristnih reči. Seveda bazar ne bi uspel brez posameznikov, ki so dobrodelno prispevali zelo lepo ohranjene in skrbno izbrane stvari, ki jih ne potrebujejo več ter prostovoljcev, ki so nesebično prispevali denarna sredstva.

Za sodelovanje na dobrodelnem bazarju se posebej zahvaljujem vsem sodelujočim, hkrati pa tudi vsem, ki ste s svojo dobrodelnostjo in udeležbo pokazali, da vam je mar za sočloveka, za iskro v očeh.

Hvala in se vidimo naslednje leto na 3. dobrodelnemu bazarju!

{gallery}stories/galerija/bazar2014{/gallery}
ikonagalerija 

Več slik v galeriji…

Zapisala: Nataša Bogme Kirn, Dovolim.si