DPM Šmarje – Sap na festivalu Grosuplje v jeseni 2023

V okviru letošnjega festivala Grosuplje v jeseni, smo se na sončno sobotno 16. septembra v centru Grosuplja predstavili tudi DPM-jevci iz Šmarja-Sap. 

“Velika udeležba in navdušenje otrok nad našo delavnico sta nas res presenetila,” pripoveduje Darja Pečjak, ki je gostila stojnico poleg predsednice društva Staše Strežek. Mojca Babnik, ki je prevzela administrativni del organizacije pa ugiba, da gre zasluga tudi organizatorju, ki je stojnice namenjene otrokom strnil v odsek  namenjen otrokom in tako logično zaokrožil dogajanje namenjeno temu segmentu obiskovalcev festivala.

Letošnja stojnica je bila najbolj zanimiva obiskovalcem v starostni skupini od 3 do 10 let, seveda pa so svojo ustvarjalno žilico izživeli tudi prenekateri najstniki, ki so jih pritegnile t.i. CVETOČE LIZIKE. Iz papirja pa so si lahko izrezali tudi zabavni motiv jabolka, z njim opremili svinčnik in tako ustvarili t.i. VITAMINSKI SVINČNIK. Seveda, so poleg svinčnika za nameček dobili tudi  pravo jabolko.

“Najlepše je bilo doživeti hvaležnost otrok, ker so lahko sodelovali pri delavnici, kar jim ni bilo samoumevno. Veseli smo, da sta stojnico obiskala tudi župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in podžupan Janez Pintar, ki po osmih letih še vedno hranita jubilejno majico 40. obletnice DPM Šmarje-Sap”, dodajata članici, ki sta izvedli delavnico.

A: Eva Vilar