Društvovanje, šmarska društva se predstavijo

Društvovanje – prireditev, ki je zajela druženje sokrajanov s šmarskimi društvi, predstavitev delujočih društev v KS in ponudila bogat kulturni program, kjer so predstavile in pokazale svoje talente različne generacije Šmarčanov. Namen prireditve, ki se je izvedla v nedeljo, 24. 9. 2023, je bil predstavitev aktivno delujočih društev v KS Šmarje – Sap in morebiten nabor novih članov. Naša krajevna skupnost se ponaša z lepim številom skupin povezanih v različna društva.

DPM kot organizator in ostala sodelujoča društva smo bili počaščeni in veseli, da se je prireditve udeležilo toliko ljudi, četudi nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno. Na prireditvi sta se nam pridružila tudi predsednik krajevne skupnosti Darko Bregar in podžupan občine Grosuplja Janez Pintar. Ideja za druženje in predstavitev društev je vzklila spontano, med bežnim pogovorom predsednice DPM Šmarje – Sap in predsednikom MOPZ Šmarje – Sap. Ker dobra ideja ne sme ostati samo ideja, je pobudo za realizacijo in organizacijo podalo DPM in zadovoljni smo bili, da so se nam z veseljem in zagnanostjo pridružila tudi druga krajevna društva. Četudi veliko krajanov ta društva že pozna, njihovo delovanje, način in namen delovanja le ni znan prav vsem. Čeprav imajo različno poslanstvo in vlogo v kraju, imajo zelo podobne cilje. In sicer, da bi bilo življenje v našem kraju prijazno, aktivno, raznoliko in zanimivo. Zato so se društva predstavila na stojnicah in med točkami kulturnega programa

Sodelovali so:

 

Društvo prijateljev mladine

Prostovoljno gasilsko društvo

Turistično društvo

Kulturno društvo in MOPZ

Društvo upokojencev

Krajevno društvo Rdečega križa

Z nastopi v kulturnem delu, pa so nam druženje polepšali: 

 

Mažoretke iz OŠ Šmarje – Sap, pod vodstvom učiteljice Teje Pajk.

Ignacij Dolinar, ki nam je zaigral na  trobento.

Alina Zorin z deklamacijo.

Šolski pevski zbor, pod vodstvom Damjane Strgar.

Nejc Ilovar s harmoniko, nastop je spremljal njegov učitelj Jaka Kastelic na baritonu

Mlada harmonikaša Anže Novak in  Ruben Zobec

Malo starejši harmonikaši Žiga Pirc, Tim Žalec in Martin Škerlj

MOPZ Šmarje – Sap

Pevka Natalija Trontelj

Pesnica poezije Mirjana Šernek

Pevka Petra Ceglar

Zahvaljujem se PGD Šmarje Sap, za pripravo stojnic v prostorih gasilskega doma in postavitev odra za nastopajoče ter Jakobu Kastelicu za profesionalno ozvočenje prireditve. Hvala vsem sodelujočim društvom za aktivno sodelovanje na prireditvi in hvala tudi vsem nastopajočim v kulturnem delu, da ste nam popestrili dogodek.