40. obletnica DPM Šmarje-Sap – ‘RASTEMO Z MLADIMI’

Člani Društva prijateljev mladine Šmarje – Sap smo v soboto 10. oktobra 2015 praznovali svoj 40. rojstni dan.

V avli Podružnične šole Šmarje – Sap smo pripravili posebno praznovanje. »Rastemo z mladimi« je bil naš slogan, saj že štirideset let resnično rastemo, kot osebe in kot podporni ter aktivni člani društva. Prireditve so se poleg številnih krajanov in članov društva udeležili tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Darja Groznik, župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave Dušan Hočevar s soprogo, predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar s soprogo, ravnateljica Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje Janja Zupančič in ravnateljica VVZ Kekec Grosuplje Majda Fajdiga.
Vseh 40 let smo se člani društva trudili, da bi otrokom našega kraja polepšali njihovo otroštvo in mladostništvo, v soboto pa so ti otroci, mladostniki in mladi odrasli ljudje nastopili v kulturnem programu za nas. Na odru so se zvrstile glasbene, pevske, igralske in plesne točke, ki so jih pripravili otroci iz vrtca Pika, učenci Podružnične šole Šmarje – Sap, plesalci Plesnega kluba Spot, igralci gledališke skupine Fabula est, nastopil pa je tudi Šmarčan, bivši učenec šmarske šole, Dejan Vunjak. Program je povezovala domačinka in televizijska voditeljica Tjaša Petrič.
Po kulturnem programu je sledil igrivi program, kjer so se prikazovale nekatere starodobne igre v nasprotju z novodobnimi, poznanimi le današnji mladini. Igre so se menjavale glede na interes obiskovalcev in niso bile namenjene le otrokom, v gumitwistu se je lahko preizkusila tudi marsikatera mamica ali babica, ki se je že  preizkušala v svoji rani mladosti. Program je potekal pod mentorstvom vzgojiteljic Enote Pika Šmarje – Sap in Taborniškega rodu Louis Adamič Grosuplje. Povezovalka programa je bila Nina Mestek, vsestransko aktivna Šmarčanka.

{gallery}najnovejse_novice/2015/40let{/gallery}

Hvala vsem!

Hvala tudi vsem donatorjem!

donatorji 40 let 

Zapisala:
Katarina Rupnik
Predsednica DPM Šmarje – Sap