Dedek Mraz v DPM Šmarje-Sap letos obdaroval tudi izven KS Šmarje-Sap

Kerje december zimski mesec, prinaša, predvsem za otroke, tudi malo manj prijetne stvari. Je čas, ko je pogostnost obolenj povečana bolj kot običajno. Tudi letos decembra so nekateri otroci žal zboleli oziroma so bili bolni ravno na dan božično-novoletne prireditve v Šmarju-Sap s prihodom Dedka Mraza. Zato je DPM Šmarje-Sap pomagal Dedku Mrazu in dostavil darila v Zdravstveni dom Grosuplje. Zdravnice v otroški ambulanti ZD Grosuplje so  nato darila podarile bolnim otrokom namesto Dedka Mraza, ki je v tem času seveda zelo zaposlen. Tako so tudi bolni otroci, ne samo iz KS Šmarje-Sap, ampak iz celotne občine Grosuplje, ki so v prazničnih dneh morali k zdravniku, bili prijetno presenečeni, pa tudi kakšna solzica manj je bila izjokana.

{gallery}stories/galerija/obdarovanje2012{/gallery}

Lili Jug


V decembru sem šla v Varno hišo Palčica v Grosuplju z namenom, da oddam nova oblačila za otroke, ki smo jih prejele v našem društvu prijateljev mladine (donacija). Sprejel me je prijazen fant. Razložil mi je, da imajo kar polne omare oblačil, da pa bi prišla prav le tista za novorojenčke in dojenčke. Žal so bile za tako starost primerne le kapice in rokavičke. Vzgojitelj je tudi to z veseljem in zahvalo sprejel. S tem mi je dal občutek, da sem storila nekaj dobrega in plemenitega.
Nekaj raznovrstnih kapic in rokavičk so dobili tudi otroci iz zasebnega vrtca Biba v Šmarju.
Sredstva jim bodo služila za igro in dramatizacijo. Seveda pa so bili vsi zelo veseli tudi daril, ki so dedku Mrazu ostala v decembru in sicer 7 kompletov s po eno knjigo, kanglico, lopatko, kapico in sladkarijami. Tako je obogatena njihova knjižnica, predvsem pa vsi z nestrpnostjo čakajo, da bo zapadel nov sneg in bodo lahko lopatke in kanglice tudi preizkusili. To bo veselo.

Alenka Bratun


V začetku januarja je DPM Šmarje-Sap  Centru za socialno delo Grosuplje podarilo okoli 50 kosov različnih oblačil, nekaj knjig, sladkarij in igrač in jim s tem pomagali razveseliti deset otrok, starih med  1 in 13 let, ki bivajo v različnih zavodih, kriznih centrih ali v ustanovah drugačnih oblik. Zaposleni v CSD Grosuplje večkrat na leto obiščejo te otroke in tudi starejše osebe in ne glede na starost se vsi razveselijo vsake malenkosti, ki je ali plišasta igračka, knjigica ali čokolada.

Katarina Rupnik