Teden otroka – Gasilski dan

Društvo prijateljev mladine Šmarje Sap in Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje Sap smo letos ponovno združili moči in za “Teden otroka”, dne 11.10.2019 pripravili čisto pravi “Gasilski dan”.

 
Otroci, starši, babice in dedki so si lahko pred Gasilskim domom ogledali gasilska vozila in opremo. Vsi otroci so vedeli, da morajo v primeru požara poklicati številko 112 NA POMOČ. Gasilci so nam pokazali kako se pogasijo začetni požari in kako se v primeru nesreč oskrbi poškodovance. Otroci so se tako naučili veliko praktičnih vaj iz prve pomoči. Oskrbeti znajo rane ter narediti preveze. Prijazna gasilka nam je pokazala tudi postopek oživljanja. Otroci so se preizkusili še v zanimivih in zabavnih športnih igrah ter ustvarjalnosti, kjer so izdelovali kape, risali gasilska vozila s kredami, barvali pobarvanke, najmlajši pa so po velikem platnu z avtomobilčki, kjer so bili pritrjeni flomastri risali neskončne ceste.
 
Veseli in ponosni smo, da je naš skupni projekt v celoti uspel, saj so vsi otroci, mamice, očetje, babice in dedki zelo uživali in se tudi veliko novega naučili.

{gallery}najnovejse_novice/2019/gasilski_dan/galerija{/gallery}